معرفی بهترین کود برای افزایش باردهی انار

کود برای افزایش باردهی انار

گیاه انار گیاهی خاردار و خزان کننده است که ارتفاع آن به 3متر هم می رسد. کاشت و نگهداری از باغات انار نیازمند شرایط آب‌وهوایی خاصی است. انار به خاکی نیاز دارد که آب را خوب زهکشی کند و درعین‌حال دارای مواد مغذی کافی باشد. این درختان در مناطقی با آب‌وهوای نیمه گرمسیری به بهترین شکل رشد می‌کنند و در برابر خشکی مقاوم هستند. بااین‌حال، دمای بین 5 تا 40 درجه سانتی‌گراد برای رشد ایده‌آل آن‌ها مناسب است.همیشه نیازی به کوددهی برای درختان انار نیست. با این حال، اگر گیاه عملکرد ضعیفی دارد، به خصوص اگر میوه نمی دهد یا تولید آن کم است، کود برای درختان انار توصیه می شود.

کود کامل گرانول ویژه زراعت (۰۸-۰۴-۰۸) گرومان

کود کامل گرانول ویژه زراعت (۰۸-۰۴-۰۸) گرومان  خاصیت قلیایی محیط ریشه را کاهش می دهد.

مراحل کاشت انار

کاشت انار به روش های مختلفی از جمله کشت بذریا روش جنسی، قلمه گیری، پاجوش و خوابانیدن انجام می‌شود. بستگی به اینکه کدام روش را انتخاب کنید کاشت انار متفاوت است. به عنواان مثال برای کاشت به روش بذری بهتر است که مخلوطی از ماسه و کمپوست را ترکیب کرده و بذر انار را در عمق 2تا 3 سانتی متری کشت کرده و آبیاری انجام دهید؛ حدود یک ماه بعد بذر ها شروع به سبز شدن می‌کنند که وقتی ارتفاع آن به اندازه مناسب رسید برای کاشت در زمین اصلی انتقال می‌دهیم.

در روش غیر جنسی نیز از گیاه مادر قلمه های 30تا 40سانتی متری جدا کرده و به وسیله هورمون ریشه زا آنها را وادار به ریشه زایی می کنیم  به این صورت که بعد از آغشتن آنها به هورمون آنها را درون ماسه مرطوب می گذاریم و یک ماه صبر می‌کنیم که بعد یک ماه ریشه زایی اتفاق می‌افتد که پس از ریشه زایی آنها را به زمین اصلی انتقال می‌دهیم. در زمین اصلی ابتدا گودال یا کانال حفر می کنیم و اگر خاک نیاز به اصلاح داشت اصلاح انجام می‌دهیم و پس از اصلاح آن با یک آبیاری سنگین زمین را آماده کاشت می‌کنیم. پس از آبیار ی نهال‌ها را کشت می کنیم و پس از آن دوباره آبیاری انجام می‌دهیم.

مزیت های کوددهی به انار

  • مقامت به آفات و بیماری ها
  • افزایش رشد رویشی
  • افزایش وزن میوه
  • افزایش رنگ
  • جلوگیری از آفتاب سوختگی
  • افزایش سطح برگ

بهترین کود برای افزایش باردهی انار

قبل از هر اقدام برای کود دهی درخت انار لازم است آزمایش آب و خاک بدهیم و با اطلاع از شرایط آب و خاک خود توصیه کودی را ارائه دهیم. نکته بعدی که بسیار مهم است سن درخت و زمان مصرف کود می باشد. اگر بخواهیم از ابتدای شروع رشد کود دهی ارائه دهیم به اینصورت است که در زمان تورم جوانه های انار بهتر است از کود فروت ست استفاده کنیم. و در چالکود زمستانه نیز عنصر پتاس و فسفر، و در زمان گردویی شدن بهتر از از کودهای آهن و کلسیم بالا استفاده کنیم. در زمان بزرگ شدن انار می توان از  کودهای پتاس بالا استفاده کنیم که هم باعث بزرگ شدن انار و هم باعث مقاوم شدن به آفات و بیماری ها و شرایط دمایی نامناسب مقاوم شوند. در زمان رنگ ریختن انار بهتر است از کودهای پتاس بالا و آهن استفاده شود. و در آخر پس از برداشت بهتر است دوباره از کود فروت ست استفاده کنیم و بعد از خزان برگ ها در زمستان نیز چالکود ایجاد کنیم ور در داخل چالکود ها مخلوط کود حیوانی و عناصر ماکرو و عناصر میکرو استفاده کنیم.

کود برای افزایش باردهی انار- (1)

انار در خاک هایی با pH بین 6.0 تا 7.0 رشد می کند که اساساً خاک اسیدی است. اگر نتایج آزمایش خاک نشان می دهد که خاک باید اسیدی تر باشد، از آهن کلات، گوگرد معدنی یا سولفات آمونیوم استفاده کنید. نیتروژن مهمترین عنصری است که انار به آن نیاز دارد.

اول و مهمتر از همه، درختان انار به آب کافی نیاز دارند، به ویژه در چند سال اول که باغ احداث می شود. حتی درختان مستقر نیز به آبیاری اضافی در طول دوره های خشک نیاز دارند تا رشد را بهبود بخشند. زمانی که انار را در ابتدا کاشتید، در سال اول آن را کود ندهید. در عوض با کود دامی پوسیده و کمپوست مالچ کنید. در سال دوم، (57 گرم) نیتروژن برای هر درخت در بهار اعمال کنید. برای هر سال متوالی، تغذیه را افزایش دهید.

تا زمانی که درخت پنج ساله شود، باید (170-227 گرم) نیتروژن به هر درخت در اواخر زمستان قبل از سبز شدن برگ استفاده کنید. کودهای گرانوله از نوع کودهای آهسته رهش را در چالکود های زمستانه استفاده کنید این کودها به تدریج در خاک تجزیه می شوند و به طور مداوم و آهسته مواد غذایی را برای جذب گیاه اضافه می کنند. همچنین احتمال سوختگی درخت را با افزودن نیتروژن بیش از حد کاهش می دهد. کود دهی بیش از حد باعث افزایش رشد شاخ و برگ می شود و تولید میوه را کاهش می دهد.

نتیجه گیری

کوددهی درست و اصلی در فرایند رشد نهال انار و تبدیل آن به یک درخت محصول، از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است هیچوقت نمی توان بدون آزمایش خاک و داشتن فرایند کوددهی منظم و وقدرتمند به درخت اناری قوی برسید، در این مقاله مجموعه‌ای از بهترین کود برای درخت انار معرفی شد.

دیدگاهتان را بنویسید