کوددهی درختان انجیر

کوددهی درختان انجیر-

انجیر یکی از درختان میوه پرطرفدار است که در آب و هوای مختلف قابلیت رشد دارد؛ کوددهی مناسب کلید تضمین رشد سالم و عملکرد بالای این محصول است.

کوددهی درختان انجیر که به طور خاص به معنی تامین نیازهای مواد غذایی درخت انجیر بیان شده است. بطور کلی کود گلدهی هم مفید است و هم تغذیه مناسب درختان انجیر موجب رشد متعادل، بهبود تولید میوه و افزایش قدرت کلی گیاه می‌گردد.

نیازهای خاص کودی برای درختان انجیر ممکن است بسته به عواملی مانند نوع خاک، سن درخت و وضعیت کلی گیاه و رقم انجیر متفاوت باشد.

بهترین کود گرومان برای درختان انجیر معمولاً حاوی تعادل مناسبی از عناصر ماکرو و عناصر میکرو (پر مصرف و کم کصرف) است. نیتروژن (N)، فسفر (P)  و پتاسیم (K) سه عنصر پر مصرف هستند که معمولاً به عنوان کود NPK شناخته می‌شوند و نقش مهمی در رشد و نمو گیاهان دارند. نیتروژن برای رشد و فتوسنتز برگ، فسفر برای رشد ریشه و تولید میوه ضروری است و پتاسیم به تنظیم جذب آب و سلامت کلی گیاه کمک می‌کند. تعادل مناسب NPK برای درختان انجیر در واقع به اندازه 10-10-10 یا کود 20-10-20 ساده است.

کود گرانوله ویژه باغات گرومان

جهت کوددهی درختان انجیر گرومان استفاده از کود کامل گرانول ویژه باغات (۰۷-۰۶-۰۸) گرومان را به شما پیشنهاد می کند.

سایر مواد مغذی مهم هنگام کوددهی درختان انجیر

علاوه بر عناصر ماکرو NPK، درختان انجیر برای رشد و نمو به انواع عناصر میکرو نیز نیاز دارند. این عناصر شامل کلسیم، منیزیم، گوگرد، روی، مس، آهن و بسیاری دیگر از مواد معدنی کمیاب است. در حالی که این مواد مغذی در مقادیر کمتری نسبت به NPK مورد نیاز هستند، اما همچنان برای سلامت گیاه ضروری هستند.

گوگرد یکی دیگر از عناصری است که در مقادیر بالاتر مورد نیاز است .گوگرد یک ماده مغذی مهم برای درختان انجیر است، به سنتز اسیدهای آمینه خاص، ویتامین‌ها و آنزیم‌های مورد نیاز برای رشد کمک می‌کند، سلامت و قدرت کلی را بهبود می‌بخشد و برای تولید کلروفیل ضروری است. همچنین می‌تواند مقاومت درخت را در برابر بیماری‌ها و تنش‌ها افزایش دهد، رنگ و کیفیت میوه‌ها را بهبود بخشد و تولید را افزایش دهد.

عناصر مورد نیاز برای کوددهی درخت انجیر

برای رشد درخت انجیر چه باید کرد؟

  • در هنگام استفاده از کود برای درخت انجیر، توصیه می‌شود که دستورالعمل‌های تولید کننده مود توجه قرار گیرند. به طور معمول، کوددهی در اوایل بهار، قبل از شروع رشد فعال درخت و دوباره در اواخر بهار یا اوایل تابستان صورت بگیرد. اهمیت دارد که درختان انجیر بیش از حد کوددهی نشوند زیرا نیتروژن بیش از حد می‌تواند منجر به رشد رویشی زیاد منجر شود که نتیجتاً باعث کاهش تولید میوه خواهد شد.
  • از کود دهی اواخر تابستان و پاییز باید به شدت اجتناب شود زیرا ممکن است باعث تحریک رشد رویشی دوباره شود که مستعد یخبندان و آسیب سرما خواهد بود.
  • کوددهی به درختان انجیر زمانی باید انجام گیرد که درخت نشانه‌های کمبود عناصر غذایی را نشان دهد، مانند رشد کند (اگر شاخه‌ها در سال گذشته کمتر از 30 سانتیمتر رشد کرده باشند) یاعلائم زردبردگی دیده شود. اما در خاک‌های شنی با زهکشی سریع، عناصر غذایی به سرعت خارج می‌شوند؛ درخت انجیر در این شرایط نیاز به چندین بار کوددهی در طول سال دارد.
  • درختان انجیر در بسترهایی که خاک سنگین‌‌تر دارند کاشته شده‌اند، با گیاهان دیگر برای عناصر غذایی رقابت می‌کنند؛باید در کود دهی دقت کرد تا رشد رویشی بیشتر نشود.
  • درخت جوان را هر ماه با دوز مناسب کوددهی کنید، همان زمانی که رشد رویشی دارند، و قبل از مرداد ماه کوددهی را متوقف کنید.
  • درختان بالغ نیاز کمتری به کوددهی دارند، بهتر است در پایان زمستان، در اواسط بهار و در اوج تابستان، کوددهی کنید.
برای رشد درخت انجیر چه باید کرد

جهت آشنایی با بهترین کود برای یونجه می توانید مقاله مربوطه را مطالعه نمایید.

در آخر

کوددهی یا با کود ویژه برای درختان میوه یا یک کود 8-8-8 یا 10-10-10 چند منظوره استفاده کنید (این شامل ترکیبی از 8٪ یا 10٪ نیتروژن، فسفر و پتاسیم است). نیتروژن  باعث رشد برگ‌ها می‌شود  و فسفر توسعه ریشه‌ها، گل‌ها و میوه‌ها را تسریع می‌کند و پتاسیم مقاومت درخت را در برابر بیماری‌ها تقویت می‌کند.

انجام آزمایش خاک یکی از نکات ضروری است که باید رعایت شود، در واقع، شما حتی ممکن است به کود NPK  نیاز نداشته باشید. درختان انجیر در یافتن آب و مواد مغذی مورد نیاز خود فوق العاده قوی هستند. آنها حتی در بدترین خاک‌ها نیز می‌توانند عملکرد خوبی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *