
لوبیا سبز که به نام لوبیا چیتی نیز شناخته می شود، یک سبزی محبوب و همه کاره است که می توان آن را در باغ ها با هر وسعتی پرورش داد. چه باغبان باتجربه باشید و چه مبتدی، یکی از جنبه های مهم کشت موفق لوبیا سبز انتخاب کود مناسب است. کودها مواد مغذی ضروری را فراهم می کنند که باعث رشد سالم گیاه، افزایش عملکرد و افزایش کیفیت کلی لوبیا می شود. با این حال، با تعداد زیادی از گزینه های موجود در بازار، تعیین بهترین کود برای لوبیا سبز می تواند بسیار دشوار باشد.
لوبیا سبز دارای انواع ویتامین ها و عناصر مغذی، هستند و می توان از آنها در غذاهای مختلف استفاده کرد. با این حال، برای به دست آوردن بهترین عملکرد لوبیا سبز، باید آنها را به درستی کود دهید. در این راهنما، نکاتی را در مورد نحوه کود دهی به گیاهان لوبیا سبز به شما ارائه می دهیم.
شما می توانید با اسفاده از کود گرانول گوگرد معدنی بنتونیتدار (۲۱ %) گرومانیک، این ماده غذایی مهم و پر اهمیت برای گیاهان، به رشد و نمو گیاه خود نیز کمک نمایید.
چرا به گیاهان لوبیا سبز خود کود بدهید؟
فهرست مطالب
- 1 چرا به گیاهان لوبیا سبز خود کود بدهید؟
- 2 بهترین کود برای لوبیا سبز
- 3 مناسبترین زمان برای کوددهی لوبیا سبز
- 4
- 5 مشکلات رایج در کوددهی لوبیا سبز
- 6 نحوه کوددهی لوبیا سبز در مراحل مختلف
- 7 روش های کوددهی به لوبیای سبز
- 8
- 9 کاشت کود لوبیا سبز
- 10 از چه نوع کودی برای گیاهان لوبیا سبز خود استفاده کنم؟
- 11 چه زمانی باید کود دادن به گیاهان لوبیا سبز را متوقف کنم؟
کود دادن به گیاهان لوبیا سبز شما مواد مغذی ضروری برای رشد سالم و حداکثر عملکرد را در اختیار آنها قرار می دهد. خاک مزرعه شما ممکن است مواد مغذی کافی برای حمایت از رشد گیاهان لوبیا سبز شما را نداشته باشد. کود دهی مواد مغذی لازم را به خاک تزریق می کند و تضمین می کند که گیاهان لوبیا سبز شما هر آنچه را که برای رشد مطلوب نیاز دارند دریافت می کنند.
نیتروژن، فسفر و پتاسیم عناصر ماکرو اولیه مورد نیاز گیاهان لوبیا سبز همراه با مواد مغذی ثانویه مانند کلسیم، منیزیم و گوگرد هستند. این مواد مغذی به رشد ریشه های قوی، شاخ و برگ های سالم و تولید فراوان لوبیا کمک می کنند. توصیه می شود از کود متعادلی که به طور خاص برای گیاهان فرموله شده است استفاده کنید و دستورالعمل های روی بسته بندی را برای میزان مصرف و زمان مناسب دنبال کنید. علاوه بر این، مواد آلی مانند کمپوست را می توان قبل از کاشت در خاک استفاده کرد تا دسترسی به مواد مغذی و ساختار خاک را بهبود بخشد.
بهترین کود برای لوبیا سبز
بهترین کود برای رشد لوبیا سبز، کودی است که از نظر مواد مغذی متعادل، به ویژه ازت، فسفر و پتاسیم (NPK) بالا باشد. یک کود همه منظوره با نسبت NPK حدود 10-10-10 یا 14-14-14 برای لوبیا سبز مناسب است.
علاوه بر این، کودهای آلی مانند کمپوست، کود دامی پوسیده یا پودر ماهی می توانند برای لوبیا سبز مفید باشند. این گزینههای ارگانیک نه تنها مواد مغذی ضروری را فراهم میکنند، بلکه ساختار خاک را بهبود میبخشند و فعالیت میکروبی را ارتقا میدهند.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که لوبیا سبز حبوباتی هستند که از طریق رابطه همزیستی با باکتری های تثبیت کننده نیتروژن در ریشه خود توانایی منحصر به فردی در تثبیت نیتروژن هوا دارند. بنابراین، کوددهی بیش از حد نیتروژن ممکن است ضروری نباشد، به خصوص اگر خاک از قبل غنی از مواد آلی باشد.
قبل از استفاده از هر کود، توصیه می شود یک آزمایش خاک برای تعیین سطوح مواد مغذی و pH خاک خود انجام دهید. این به شما کمک می کند تا تصمیمات آگاهانه تری در مورد نیازهای کود خاص برای لوبیا سبز خود بگیرید.
مقاله پیشنهادی : بهترین کود برای تقویت بوته فلفل کدام نوع از کود است ؟
مناسبترین زمان برای کوددهی لوبیا سبز
زمان ایده آل برای کود دادن به گیاهان لوبیا سبز قبل از کاشت و در طول فصل رشد فعال آنها است. قبل از کاشت، می توانید مواد آلی متعادل یا کمپوست را در خاک بگنجانید تا مواد مغذی ضروری را تامین کنید. این به ایجاد یک پایه سالم برای گیاهان کمک می کند.
در طول فصل رشد فعال، گیاهان لوبیا سبز از کوددهی منظم بهره می برند. زمانی که گیاهان اولین برگ های واقعی خود را ایجاد کردند، کوددهی را شروع کنید. می توانید از کودهای دانه ای متعادل مانند 10-10-10 یا 14-14-14 استفاده کنید یا گزینه های ارگانیک مانند امولسیون ماهی یا چای کمپوست را انتخاب کنید. دستورالعمل های روی بسته کود را برای میزان مصرف دنبال کنید.
توجه به این نکته مهم است که لوبیا سبز حبوباتی هستند که توانایی تثبیت نیتروژن هوا را از طریق رابطه همزیستی با باکتری های تثبیت کننده نیتروژن در ریشه خود دارند. این بدان معنی است که آنها به طور کلی در مقایسه با سایر گیاهان به کود نیتروژن کمتری نیاز دارند. با این حال، ارائه یک کود متعادل همچنان به اطمینان از دریافت سایر مواد مغذی ضروری برای رشد و بهرهوری بهینه کمک میکند.
همیشه پس از کود دهی گیاهان را به طور کامل آبیاری کنید تا مواد مغذی به منطقه ریشه برسد. علاوه بر این، مراقب باشید بیش از حد کود ندهید، زیرا نیتروژن بیش از حد می تواند منجر به رشد بیش از حد شاخ و برگ به قیمت تولید لوبیا شود.
مشکلات رایج در کوددهی لوبیا سبز
هنگام کود دهی لوبیا سبز، چند مشکل یا مشکلات رایج وجود دارد که ممکن است ایجاد شود:
کود دهی بیش از حد
استفاده بیش از حد کود می تواند منجر به سطوح بیش از حد مواد مغذی در خاک شود که می تواند باعث عدم تعادل مواد مغذی و سوزاندن ریشه های گیاهان لوبیا سبز شود. این می تواند منجر به توقف رشد، زرد شدن برگ ها و کاهش عملکرد شود.
کم کوددهی
مصرف ناکافی کود می تواند منجر به کمبود عناصر غذایی و در نتیجه رشد ضعیف گیاه، رنگ پریدگی یا زرد شدن برگ ها و کاهش بهره وری شود. تامین مواد مغذی کافی برای حمایت از رشد سالم لوبیا سبز مهم است.
تعادل نامناسب مواد مغذی
لوبیا سبز به تامین متعادلی از مواد مغذی ضروری از جمله نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) و همچنین ریزمغذی هایی مانند آهن، منیزیم و کلسیم نیاز دارد. عدم تعادل در سطوح مواد مغذی می تواند منجر به مشکلات مختلفی شود.
نحوه کوددهی لوبیا سبز در مراحل مختلف
قبل از کاشت
قبل از کاشت بذر لوبیا سبز، باید خاک خود را با افزودن مواد آلی مانند کمپوست یا کود دامی که به خوبی پوسیده شده است آماده کنید. این مواد آلی به بهبود حاصلخیزی و ساختار خاک کمک می کنند. همچنین می توانید یک کود آهسته رهش با نسبت N-P-K متعادل (نیتروژن، فسفر و پتاسیم) اضافه کنید. این نوع کود منبع ثابتی از مواد مغذی را در طول فصل رشد فراهم می کند.
در طول کاشت
هنگام کاشت لوبیا سبز، می توانید یک کود اولیه برای تقویت آنها اضافه کنید. کودهای اولیه حاوی سطوح بالایی از فسفر و سایر مواد مغذی ضروری هستند که رشد ریشه و رشد کلی گیاه را افزایش می دهند.
در طول فصل رشد
در طول فصل رشد، می توانید کود متعادلی با محتوای نیتروژن بالاتر از فسفر و پتاسیم اعمال کنید. نیتروژن باعث رشد رویشی می شود که برای رشد گیاهان لوبیا سبز بسیار مهم است. با این حال، از کود دهی بیش از حد خودداری کنید زیرا می تواند منجر به رشد بیش از حد شاخ و برگ و کاهش لوبیا شود.
روش های کوددهی به لوبیای سبز
- کود دهی سطحی (پخش سطحی)
- 2- کوددهی همراه با آب (بهترین روش کود دهی)
- 3- کوددهی محلول پاشی
- 4- ماشین های کود پاش
- 5- روش چالکود
برای اعمال کود به طور مساوی روی خاک می توانید از دستگاه پخش کود یا دست خود استفاده کنید. پس از استفاده از کود، آن را به آرامی در خاک چنگک بزنید، سپس به گیاهان لوبیا سبز خود آبیاری کنید.
کاشت کود لوبیا سبز
شامل قرار دادن کود در کنار ردیف گیاهان است. برای پوشاندن لوبیا سبز خود، یک شیار کم عمق در حدود 5سانتی متر از ساقه گیاه و دو اینچ عمق ایجاد کنید. کود را به شیار اضافه کنید و روی آن را با خاک بپوشانید. پس از کود دهی به گیاهان خود آبیاری کنید تا مواد مغذی به ریشه برسد.
می توانید از کودهای شیمیایی استفاده کنید. با این حال، کودهای آلی سازگارتر با محیط زیست هستند و مزایای طولانی مدتی برای خاک فراهم می کنند.
بهتر است در طول فصل رشد هر سه تا چهار هفته یکبار به بوته های لوبیا سبز خود کود بدهید. با این حال، از کود دهی بیش از حد خودداری کنید زیرا می تواند منجر به رشد بیش از حد شاخ و برگ و کاهش لوبیا شود.
جهت آشنایی با بهترین کود برای تقویت بوته گوجه فرنگی مقاله مربوطه را مطالعه نمایید.
از چه نوع کودی برای گیاهان لوبیا سبز خود استفاده کنم؟
یک کود متعادل با محتوای نیتروژن بالاتر از فسفر و پتاسیم برای گیاهان لوبیا سبز ایده آل است.
چه زمانی باید کود دادن به گیاهان لوبیا سبز را متوقف کنم؟
دو هفته قبل از برداشت باید کود دادن به گیاهان لوبیا سبز را متوقف کنید. این اجازه می دهد تا هر گونه نیتروژن اضافی در خاک دفع شود و در نتیجه لوبیاها طعم بهتری داشته باشند.
در نتیجه، کود دادن به گیاهان لوبیا سبز برای رشد سالم و حداکثر عملکرد ضروری است. به یاد داشته باشید که کود را قبل از کاشت، در طول کاشت و در طول فصل رشد به کار ببرید. از کودهای متعادل با محتوای نیتروژن بالاتر از فسفر و پتاسیم استفاده کنید و از کود دهی بیش از حد خودداری کنید. با پیروی از این نکات، می توانید از برداشت فراوان لوبیا سبز خوش طعم لذت ببرید.